Rutebeskrivelser

I 2019 kan du vælge mellem følgende ruter – en gårute, 3 løberuter, en trailrute og som noget helt nyt – en biatlon med løb og skydning.
Du kan se et kort over ALLE ruterne her.

Walk-ruten: En hyggelig gårute på ca. 4 km, som bl.a. går igennem Jelling Skov. 

Rute 2,7 km: En flad og letløbelig rute. Asfaltbelægning på næsten hele turen, også god til barnevogn og klapvogne.

Rute 5,8 km: En udfordrende rute, hvor halvdelen af ruten går i den dejlige Jelling skov. Der er en højdestigning på 58 m fordelt på ruten.
Link til rutekort og -profil.

Rute 7,7 km:  TRAIL-RUTE rundt i Jelling skov. Ruten er meget krævende med 182 højdemeter og foregår primært på stier. Der er endnu flere forhindringer på stierne/skovbunden end sidste år. Det kan f.x. være væltede træer. Ruten går gennem grøfter og mudrede områder, og op af stejle skrænter, der kan være meget glatte. Ruten er mere uden for de almindelige stier end tidligere, hvilket er årsagen til at vi ikke har et præcist rutekort.

Rute 10,1 km: En krævende og naturskøn rute, som går gennem Jelling skov, forbi lystfiskersøen ved Fårup sø og gennem Skovdallund. Der er i alt en stigning på  151 m fordelt på ruten, med den største stigning ved 9,4 km.
Link til rutekort og -profil.

Biathlon – med skydning og løb: Biathlon er en disciplin, hvor man både løber og skyder på samme rute. Skydning foregår med laser-geværer, så der er ikke noget farligt ved skydningen. Børn kan også deltage.
For at deltagerne kan få en fornemmelse af laser-geværet, skal deltagerne mødes ved Gormshallen (Kathrinelund 1, 7300 Jelling), hvor der vil være en skydeinstruktion inde i selve skydelokalet. Mødetidspunkt er fra kl. 17:30 – 18:15 i Gormshallen på selve løbsdagen. Det vil være bedst/smartest at køre i bil hen til Gormshallen til skydeinstruktion og så køre hen til sportspladsen til første start kl. 18.30.
Efter denne skydeinstruktion, skal alle deltagerne mødes ved sportspladsen, hvor alle til Jellingløbet starter fra. Her løbes i 7 grupper á 10 deltagerne, en gruppe sendes afsted for hvert 5. minut. Der løbes fra sportspladsen og gennem Jelling by og hen til Gormshallen, hvor der skydes første gang. Efter første skydning, løbes der en rundtur på ca. 2 km i området, hvorefter der skydes anden gang. Efter anden gang skydning, løbes der hjem til sportspladsen. Efter deltagerne er kommet i mål, kontrolleres skydekortet og antal forbier ved skydningen lægges til tiden for hver enkelt deltager. Der skydes indenfor i skydelokaler, som er lånt af JFS Skydning.
Deltagerne skal løbe med et rutekort i hånden, hvor der er vist hvilken vej, man skal løbe hen til Gormshallen og der er et skydekort med, som skyde-instruktørerne, skal udfylde efter hver skydning. Ruten er også afmærket med farvede flag.
Deltagerne vil komme forbi 2 klippetænger, disse er afmærket på kortet. Kontrolfelterne på kortet skal klippes ved passage af klippetængerne.
Link til rutekort.
Der er plads til 70 deltagere, og først til mølle-princippet gælder ved tilmelding.